1G1P

Team4You(th)

Halle – Vilvoorde

Group,Of,Teenagers,Making,Different,Activities,Sitting,In,An,Urban

Team4You(th)

Het team maakt jongvolwassenen sterker gedurende een intensief en integraal jaartraject naar zelfstandigheid. Thuisloos- of dakloosheid is een web van problemen waarin mensen vast komen te zitten. Het vraagt een aanpak voor verschillende levensdomeinen. Tijdens het traject wordt er daarom ingezet op huisvesting, netwerk, wonen, school/werk, inkomen, vrije tijd en welzijn.

De jongvolwassene dient akkoord te gaan met de aanmelding via het Meldpunt van 1G1P bij TEAM4YOU(th) en is bereid zich te engageren voor een traject van 1 jaar waarbij er intersectoraal wordt samengewerkt.

Ook het netwerk van de jongere wordt actief betrokken. We gaan aan de slag in de regio Asse-Halle-Vilvoorde.

Jongvolwassene (16-24 jaar) zoekt hulp

Heb je een hulpvraag? Ben je een (dreigend) dak- en/of thuisloze jongvolwassene die in de regio Halle-Vilvoorde wil wonen? Heb je het gevoel na het lezen van de informatie op de website dat je nood hebt aan een begeleiding bij TEAM4YOU(th)? Neem dan contact op met je professionele hulpverlener (de CLB-medewerker, de huisarts, de maatschappelijk werker van het sociaal huis …) of vertrouwensfiguur (buren, sportclub, jeugdbeweging, jeugdhuis, ...) die je kan helpen om aan te melden.

Aanmelding bij 1G1P door aanmelder bij Meldpunt 4YOU(th)

Samen met je vertrouwenspersoon of hulpverlener vul je de vragenlijst van het aanmeldingsformulier in.

Uitklaringsgesprek met professionele hulpverlener van het 4YOU(th) team

Na aanmelding contacteren we je binnen de 10 dagen om de situatie uit te klaren en overlopen we een korte vragenlijst. We overlopen samen wat er goed loopt, wat er minder goed loopt en formuleert samen de hulpvragen.

Kennismakingsgesprek en/of intake met de jongvolwassene en vertrouwd netwerkfiguur

We streven ernaar om de jongvolwassene en zijn vertrouwensfiguur en/of professionele hulpverlener te contacteren voor een eerste gesprek. We plannen een kennismakingsgesprek liefst op een vertrouwde plek voor de jongvolwassene. Dit kennismakingsgesprek is het eerste contact met jou, je vertrouwensfiguur of verwijzer om uit te klaren wat TEAM4YOU(th) eventueel voor jou kan betekenen.

Start 4YOU(th)traject?

Na het kennismakingsgesprek en de intake gaan we indien er een goeie match is van hulpvraag-aanbod van start met een 4YOU(th)traject anders verwijzen we je graag door naar een ander regulier aanbod.

Contacteren van een verwijzer

Heb je een hulpvraag? Heb je het gevoel na het lezen van de informatie op de website dat jij of je gezin nood heeft aan gezinscoaching of een eerstelijnspsycholoog? Neem dan contact op met je professionele hulpverlener (de CLB medewerker, de huisarts, de maatschappelijk werker van het sociaal huis …) die je kan helpen om samen aan te melden.

Aanmelden bij 1G1P

Samen met je professionele hulpverlener overloop je de vragenlijst van het aanmeldingsformulier. Je overloopt samen wat er goed loopt, wat er minder goed loopt en formuleert samen de hulpvragen. Je hebt dus altijd een professionele hulpverlener nodig om aan te kunnen melden.

Uitklaringsgesprek met hulpverlener

Na de aanmelding wordt jouw professionele hulpverlener gecontacteerd om de situatie volledig uit te klaren en in beeld te krijgen.Het is mogelijk dat na dit uitklaringsgesprek er een andere vorm van hulp- verlening voorgesteld werd, je professionele hulpverlener licht jou dit toe.

Kennismakingsgesprek

We streven ernaar om jou en jouw professionele hulpverlener binnen de dertig dagen te contacteren voor een eerste gesprek. Dit kennismakingsgesprek is het eerste contact met jou, je gezin en de verwijzer om uit te klaren wat 1G1P eventueel voor jullie kan betekenen.

Hulpverleningstraject

Na het kennismakingsgesprek gaan we indien er een goeie match is van hulpvraag-aanbod van start met een hulpverleningstraject. Voor gezinscoaching betekent dit dat er vanaf dan een gezinscoach wordt toegewezen aan jouw gezin die bij jou langskomt, die met jullie een gezinsplan opstelt om samen aan de slag te gaan. Voor ELP betekent dit dat je vanaf dan maximum 8 sessies bij jouw eerstelijns- psycholoog kan gaan.

Contact | Toelichting

E-mail: info.4youth@tonuso.be

Telefoon: 0479 990 962

Contactpersoon: Pats Van Crombruggen

Folder | Toelichting

Ontdek hoe een gezinscoach of eerstelijnspsycholoog hulp kan bieden in moeilijke situaties

Wie zijn we, wat doen we, hoe gaan we te werk? We bekijken samen met jou en jouw gezin wat nodig is